שנים סבלתי מכאבי וסת משתקים
ובכללי חווית המחזור שלי הייתה חוויה של סבל, תסכול וחוסר נוחות שמגיעים אליי כל חודש מחדש.
בתהליך שעברתי עם הגוף והמחזוריות, התחלתי לאסוף מידע וכלים. הייתה לי ידיעה פנימית שאין סיכוי שנועדנו לסבל שכזה ושבטוח יש דרכים לתמוך בעצמינו ולשפר את החוויה הכה מרכזית ומתמדת בחיינו כנשים.
ולמרבה המזל - תחושת הבטן הייתה נכונה.
אחד הדברים הראשונים שנחשפתי עליהם הייתה השפעת אמצעי הספיגה שלנו על חווית הווסת.
מעבר לחוסר הנוחות שכולנו מכירות בתחבושות "שמתעופפות להן" ובטמפונים שמתמלאים מהר בלי שאת יודעת מה המצב (להחליף? לחכות?)
אמצעי הספיגה שלנו יכולים להשפיע על הכאבים וההתכווצויות שלנו ובכלל על הבריאות הנשית שלנו.
מה? איך?
ברוב התחבושות והטמפונים החד פעמיים שאנחנו מוצאות על המדפים יש חומרים כימיים אשר פוגעים בבריאות שלנו. רוב התחבושות והטמפונים בשוק עשויים מחומרים סינטטיים ומכילים חומרים מלבינים וחומרי ריח ובישום.
כל אלו משפיעים על הרקמה העדינה של הפות והנרתיק ויכולים להגביר דלקות, רגישות וחוסר איזון באיזור.
בנוסף לזה, חלק ממה שהטמפון סופג זה את הלחות הטבעית שיש בנרתיק - לחות שהיא חיונית לשמירה על האיזון החיידקי ומניעת חשיפה לזיהומים.
בהקשר לכאבי וסת והתכווצויות, טמפונים (בעיקר) יוצרים תגובת שרשרת בגוף של החרפת הכאב והכיווץ.
בזמן הווסת הרחם מתכווצת על מנת לשחרר את רירית הרחם והדם ולהניע אותם החוצה. ברגע שהווסת נשארת בגוף וממשיכה לגעת בדפנות הנרתיק, כמו עם טמפון לדוגמא, הרחם "מבינה" שעליה להמשיך להתכווץ ולכווץ חזק יותר כדי שהווסת תצא.
כל זה יוצר תגובת משוב שהרחם ממשיכה להתכווץ ומשחררת כמות רבה יותר של חומרים בשם פרוסטגלנדינים F2 שגורמים להחרפה בכאב ובדלקתיות.
אז מה אפשר לעשות?
להשתמש באמצעי ספיגה רב פעמיים ואקולוגיים! הרבה נשים שסבלו מכאבי וסת או מנטייה לפטריות או חוסר איזון חיידקי, גילו הקלה ושינוי עצום במעבר לאמצעי ספיגה רב פעמיים כמו תחתוני וסת, תחבושות רב פעמיות, גביעונית או דיסק. יש אמצעים לזמן הווסת, פנימיים או חיצוניים להעדפתך, שיכולים להחליף את הטמפונים והתחבושות ולהיות הרבה יותר בריאים - לגוף שלך ולסביבה.
ללמוד התרוקנות מודעת! התרוקנות מודעת היא שיטה פרקטית שמלמדת אותך איך לשחרר את הווסת בצורה יזומה לשירותים וככה לא להצטרך להיות עם אמצעי ספיגה כל הזמן. אני יודעת שזה אולי נשמע מופרך, אבל יש לנו את היכולת לזהות מתי הרחם שלנו משחררת את הווסת ולתמוך בה לשחרר אותה בקלות! התוצאה: פחות כאבי וסת, וסת קצרה יותר ושימוש מופחת באמצעי ספיגה. אם אם את מעוניינת ללמוד על זה עוד - בואו להדרכה ❤️

צילום : דור פרידריך תחתוני הווסת המעולים של ליליבלום
מודה על הזמנים האלו שאנחנו לוקחות חזרה את הכוח והאחראיות אלינו ובוחרות במה שטוב ובריא באמת לנו ❤️
נגה אמטיסט בראל
גינקוסופית (גינקולוגיה הוליסטית) תומכת בנשים במחזוריות ובמיניות, רוקחת רפואות צמחים וכותבת הספר "מסעות בזמן ירח" - לחיבור לגוף הנשי ולמחזוריות ולקבלת כלים לתמיכה בזמן הווסת
Comentários